Tafelberg

De Tafelberg bij Kaapstad is een boeiende en indrukwekkende berg die uitkijkt over Kaapstad en de verre omgeving.

Het plateau van de Tafelberg is ongeveer drie kilometer. De achterkant van de berg is complexer dan men zou denken wanneer men de berg van voren ziet. Het hoogste punt op de Tafelberg is McLear's Beacon met 1086 meter. Aan de linkerzijde van de Tafelberg bevindt zich Devils Peak, en aan de rechterkant wordt de Tafelberg geflankeerd door de Twelve Apostles en Lions Head. De Tafelberg is al zichtbaar van heel ver.

Vaak is de Tafelberg bedekt met een wolkendek, dit wordt ook wel het tafelkleed van de Tafelberg genoemd.

Rondom de Tafelberg is het Nationaal park.

Het vergezicht vanaf de wereldberoemde Tafelberg bij Kaapstad is werkelijk fenomenaal. Met het kabelbaantje ben je in slechts 5 minuten op de top die zo 'vlak is als een tafelblad' en waaraan de berg dan ook zijn naam dankt.

Voor de sportievelingen is er natuurlijk ook de optie de berg te beklimmen van de kabelbaan naar de top. Reken een uurtje of twee voor de hele trip. Vanaf de Nationale Botanische Tuinen aan de oostzijde gaat een zeer mooi maar vrij moeilijke route van vier uur, de Platteklip Gorge.

Het is verstanig om deze route niet af te dalen omdat er een aantal plekken zijn waar u snel kunt uitglijden. Beklimmen is altijd makkelijker!

Dick kan u mee nemen op zijn mooie wandeltocht vanaf de Botanische Tuin naar de top van de Tafelberg.

Deze tocht duurt ongeveer 5 uur en is vooral voor liefhebbers van bergbeklimmen.