Stranden van de Kaap

De prachtige, parelwitte zandstranden vormen een van de populairste toeristische attracties in Kaapstad.

De temperatuur van het water de van de Indische oceaan is altijd een paar graden warmer dan die van de Atlantische kant. Dit komt omdat de Atlantische oceaan de koude golfstroom van de Zuidpool heeft.

Het zal moeilijk zijn een keuze te maken uit het aanbod van zoveel mooie stranden. U komt prachtige afgeschermde baaitjes tegen.

Op de stranden wordt veel aan sport en watersporten gedaan.

 

De populaire stranden die dicht bij Kaapstad liggen zijn Clifton, Camps Bay en iets verder

Landudno en Hout bay. Aan de noordzijde liggen de uitgestrekte stranden van Blouwberg en Bigbay. En nog iets verder ligt Melkbosch. Deze stranden liggen allemaal aan de Atlantische kant.

Aan de oostzijde van de Kaap (Indische oceaan) liggen de stranden van Muizenberg, Fichhoek en Simon's town.

 

Clifton en Camps Bay behoren tot de meest trendy stranden van Kaapstad.

Clifton, is onderverdeeld in 4 strandjes, ze zeggen dat ,op 1 en 2 vooral de modellen zitten, Clifton 3 is meer voor het het mannelijke geslacht en op Clifton 4 brengen families hun dag door.

Aan de boulevard van Camps Bay vind je tientallen café's, restaurants, bars en clubs. Direct achter de boulevard vind je de luxe appartementen, mooie Bed & Breakfasts en vijf sterren hotels.

De stranden van Landudno en Hout bay zijn weer een stuk rustiger maar zeker zo mooi.

Blouwberg en Big bay zijn de kite en windsurf stranden.

Op Muizenberg kun je weer erg goed golfsurfen (longboarden). Golfsurfen kan trouwens op bijna alle stranden van de Kaap beoefend worden.