Kaapstad

Kaapstad ofwel Cape Town.

Kaapstad werd in 1652 gesticht door de Nederlander Jan van Riebeeck als handelspost van de Vereenigde Oostindische Compagnie en is daarmee de oudste Europese vestiging van het land.

Lange tijd was het de hoofdstad van de Nederlandse Kaapkolonie. Kaapstad is tegenwoordig de wetgevende hoofdstad en huist het parlement van Kaapstad. Voordat de Nederlanders kwamen werd het gebied bewoond door Khoikhoi en Bosjesmannen.

Tegenwoordig is Kaapstad zeer gemengd van bevolking: 48% is kleurling, 32% zwart, 19% blank en 1% Aziatisch.

Belangrijkste van de 11 officiële talen zijn Afrikaans (41%), Xhosa (29%) en Engels (28%).

In Kaapstad is zowel nog de Nederlandse als de Engelse overheersing duidelijk zichtbaar in de Hollandse en Victoriaanse architectuur.

De koude Golfstroom vanuit het zuiden veroorzaakt een klimaat met natte winters (mei-augustus)en warme zomers.

Het Kaapschiereiland is een van de zes plantenkoninkrijken van de wereld. Veel soorten zijn specifiek voor de regio en uniek in de wereld.

Kaapstad is ingeklemd tussen de Atlantische oceaan de ene kant en de Tafelberg, Devil's Peak en Lion's Head aan de andere zijde, hier ligt het kleine centrum van Kaapstad met zijn wolkenkrabbers. Achter Lion's Head liggen de prachtige stranden zoals Clifton en Camps Bay.

Rond Kaapstad zijn er vele mogelijkheden om te genieten van dit prachtige gebied, zoals Kaap de Goede Hoop, de pinguïns in Simons Town, de wijnlanden, Stellenbosch en vele mogelijke uitstapjes en activiteiten die een verblijf in Kaapstad tot een droomvakantie van je leven kunnen maken.

Het uitgaansleven in Kaapstad is geweldig, van rock café tot trendy cocktail lounges en discotheken. Het is te veel om op te noemen. Hier volgen een aantal plekken in en rondom Kaapstad die erg populair zijn.

Camps Bay: hier zijn trendy clubs waar je cocktails en sundowners kunt drinken.

Long Street: een lange straat waar een mix van uitgaansgelegenheden is.

Waterfront: met zijn winkels en verschillende kroegen met live muziek

 

Kaapstad biedt eindeloze mogelijkheden om jezelf te vermaken, te veel om op te noemen. Dus ga het avontuur aan en ontdek Kaapstad en omstreken zelf of met een tour; de dagtour van Dick. Je raakt nooit verveeld of uitgekeken!