Kaap de Goede Hoop   Kaappunt

De Kaappunt, ook wel Kaap de Goede Hoop genoemd.

Dit was voeger van bijzondere betekenis voor de zeilers. Het was een belangrijke mijlpaal voor de clipperschepen die naar het Verre Oosten en Australië voeren.

Het is een veel voorkomende misvatting dat de Kaap de Goede Hoop de zuidpunt van Afrika is, want in feite is dat de zuidelijke punt Kaap Agulhas.

De eerste Europeaan die de Kaap de Goede Hoop voorbij voer, was de Portugees Bartolomeus Diaz in 1488. In die tijd waren diverse Portugese expedities uitgezonden om de kust van Afrika steeds verder naar het zuiden te verkennen.

Vanuit Kaapstad bent u wel een dag onderweg, als u het rustig aan doet met wat stops om te kijken naar de mooie stranden en vergezichten. De dagtocht is rond 250 km.

Op deze mooie tocht kunt u nog een bezoek brengen aan een van de 5 wijnhuizen die achter de Tafelberg liggen, bijvoorbeeld Klein of Groot Constantia.

Deze wijnhuizen behoren tot de oudste van Zuid Afrika.

Als u dan verder gaat komt u langs alle mooie stranden van Houtbaai, Kommetje, Scarborough en natuurlijk niet te vergeten Chapman's piek met zijn mooie uitzicht.

In Simon's town hebt u de Pinguïns. Als u dan nog verder rijdt komt u uiteindelijk bij de Kaappunt uit.

Als u de Kaappunt beklimt (of met het treintje gaat) heeft u boven bij de vuurtoren een heel mooi uitzicht over de Atlantische én Indische oceaan.